Om oss

Om oss

 

Salsa Fe startades sommaren 2007 och drivs av Felicia Numhauser.

 

Den Latinamerikanska kulturen har alltid haft en stor plats i Felicias liv då hennes pappa är från Chile och hon spenderat stora delar av året i Chile under sin uppväxt. När hon såg att det fanns salsakurser hemma i Sverige 2001, var det en självklarhet att hon ville prova på. Sedan dess har salsan varit en stor del av Felicias liv och hon har rest världen runt för att ta del av olika dansstilar och events. Efter att ha undervisat och uppträtt i både Cubansk salsa och LA Style i flera år, fastnade hon så småningom lite extra för Salsa NY Style och flyttade 2009 till New York för att dansa på heltid med Yamulee Dance Company.

 

Åter i Malmö vill Felicia nu sprida Salsa NY Style på hemmaplan!

 

 

 

 

Instruktörer på Salsa NY Malmö

Felicia Numhauser

 

Felicia driver Salsa NY Malmö och är huvudlärare på alla kurser. Hon dansade på heltid med Yamulee Dance Company i NY under 2 års tid. Hon hjälpte till med undervisningen samt uppträdde i olika sammanhang med 'Bajari de Yamulee'. Sedan 2010 har hon undervisat på Love Dance Academy och In Moves i Malmö, samt på olika festivaler och events runtom i Europa med bland andra Marlon Mills och Jerome Ramos från New York.

Fredrik Larsson

 

Fredrik tog sin första salsakurs 2013. Han fastnade direkt och sökte sig hela tiden till nya utmaningar inom salsan. Han har gått kurser hos Inmoves, Love Dance Academy och på olika kongresser i Europa.

Fredriks målsättning är att bli en så bra socialdansare som möjligt, sprida inspiration till nya dansare och främja on2 salsan i Malmö.

Anette Jellne

 

Anette arbetar som professionell dansare på Skånes Dansteater.

Hon har tränat salsa på Inmoves och Love Dance Academy i Malmö samt på La Isla i Stockholm. Hon har även åkt på workshops och festivaler runt om i Europa. Anette har undervisat i Salsa NY med Dan Bengtsson på Inmoves tidigare.

 

Viktor Torstensson

 

Viktor har dansat bugg sedan barnsben och är certifierad av Svenska Danssportförbundet. Han har tävlingsdansat och undervisat bugg i tio år. Viktor började med NY Salsa 2014 på Inmoves Dance Company och undervisade där under 2015. Han har även dansat LA-style för Luis Vasquez och tagit klasser i NY Salsa för Alegria Dance Company, Marlon Int'l och Eddie Alba.

 

Johan Malmros

 

Johan är en av Malmös mest uppskattade danspartners ute på dansgolven. Han har erfarenhet inom flera olika salsa stilar och delar gärna med sig av sin kunskap för att få fler NY dansare i Malmö!